23.10.07

GSR - Sumár (časť prvá)

Tak som sa rozhodla, že budem sem písať o tom,ako sa niektoré romance v CSI vyvíjajú,alebo vyvíjali. Prvou romancou,ktorá stojí za zmienku je pre väčšinu z nás neodmysliteľnou časťou CSI LV - GSR. Dnes to zoberieme narýchlo od prvej až po štvrtú sériu,tak poďme na to .


Grissom a Sara sa stretli na forenznom seminári v San Franciscu, kde prednášal. Sara bola jeho študentkou ("hviezdnou študentkou" ako raz povedal).To sa odohralo ešte dávno predtým,ako sa CSI začalo.
Práve epizódou "Cool Change" sa pred zrakmi divákov začala sedemročná romanca medzi profesorom a jeho študentkou, neskôr nadriadeným a jeho podriadenou - práve vtedy, ke´d Grissom s úsmevom na tvári privítal Saru na mieste činu.
Aj keď flirt medzi nimi dvomi počas prvých dvoch sérií bol zjavný, ich sympatie neboli niekedy veľmi jasné. Bolo to sčasti kvôli scenáristom a Williamovi Petersenovi, ktorého postava Grissoma mala obrovský strach zo vzťahu so Sarou Sidleovou, no takisto ju nechcel vymazať zo svojho života.
Keď sa rozhodla randiť s Hankom Pettigrewom, napätie medzi nimi bolo zjavné. V epizóde "Neviditeľný dôkaz" si uvedomili príťažlivosť toho druhého. V tejto epizóde Grissom na chvíľku stratil hlavu... až dovtedy, kým mu Sara nepovedala o jej pracovnom hodnotení - teda,aspoň sa o to snažila, pretože ona sama ostala z tejto situácie trocha v pomykove.

V epizóde "Butterflied" zo štvrtej série nastal zlom. Inak mĺvy Grissom odhalil verejnosti city, ktoré prechovával voči Sare. Išlo o prípad vraždy,v ktorej sa obeť vraha - Dr. Lurieho nápadne ponášala na Saru, čo Grissomovi poriadne skomplikovalo život. Nakoniec to skončilo Grissomovou spoveďou o pocitoch,ktoré cíti, netušiac, že za sklom stojí Sara a počúva ho.








"Jedného dňa sa zobudíme a uvedomíme si,
že päťdesiat rokov
sme poriadne nežili.
Odrazu, v jednom momente
dostaneme druhú šancu...

Zjaví sa niekto mladý a krásny
Niekto...
o koho by sme sa mali starať.
Ponúka nám nový život..
No mali by sme sa riadne rozhodnúť,je tak?
Pretože musíme riskovať čokoľvek, na čom sme kedy pracovali
aby sme ju mohli dosiahnuť...

Ja som to nedokázal...

Po tejto scéne je zbytok série veľmi napätý, hlavne po Sarinom probléme s alkoholom. V poslednej epizóde "Bloodlines" Saru zastavia kvôli dychovej skúške, po ktorej ju privezú späť do práce. Grissom jej prišiel pomôcť a chytiac ju za ruku jej ponúkne, že ju odvezie domov...



Tak,prvá časť súhrnu je za mnou - úspešne som to zvládla, hoci som nemala ďaleko od sĺz...

Katie xxx

Žiadne komentáre: