24.10.07

Dantana - The Story

2x03 Lindsay nastupuje do CSI v New Yorku potom,ako príde z Montany. jej prvý prípad ju zavedie do ZOO,kde sa stretáva s Macom Taylorom a Dannym Messerom. Danny sa rozhodne, že jej trocha pomôže, tak jej povie,aby sa Maca nebála a aby ho oslovovala "pane" - samozrejme, Lindsay ho poslúchne.
Mac jej pri najbližšej príležitosti povie, že práve oslovenie "pane" neznáša. Lindsay si uvediomí, že Dannymu naletela. Neskôr v labáku sa jej pýta, či potrebuje pomoc, na čo mu odpovie, že dnes ráno jej pomohol až veľmi. Po tomto incidente sa neustále urážajú ako malé deti a Danny jej vymyslí prezývku Montana.
2x6 Danny a Lindsay sa zaoberajú dôkazmi. Lindsay dala Dannymu na výber - buď paličky s papierom alebo stuha. Danny sa rozhodne pre papier so slovami "môže tam niečo byť". Pokračujú v evidencii dôkazov a nakoniec Lindsay končí skôr a necháva za sebou frfľajúceho Dannyho.
2x07 V prípade mnhonásobnej vraždy mladých dievčat Lindsay pošle Mac späť do labáku. Je nešťastná a keď do labáku príde Danbny, nie je to o nič lepšie. Znova si ju doberá ako Montanu, čo ju ešte viac rozzúri. Danny sa je ospravedlňuje a povie jej, že Mac ju poslal odtiaľ preč preto,aby v jeden deň nevidela toľko krvi.
Lindsay mu odpovie, že videla mnohonásobne viac krvi a oveľa viac mŕtvych než si on vie predstaviť. Prvý znak, že Lindsay niečo skrýva zo svojej minulosti.
2x09 Predavač bábik je zabitý vo svojom obchode. Obaja pracujú na tomto prípade,pričom každý má svoju vlastnú teóriu. Danny sa snaží tú svoju vysvetliť, pričom chytí Lindsay za ruku. Obhajovanie teórie síce skončí,ale stále ju drží za ruku. Keď si uvedomia, čo sa deje, odtiahnu sa od seba. Danny sa snaží zachrániť situáciu a tak sa jej nervózne pýta, či by šla na obed. Lindsay je trocha vedľa, tak mu povie,že musí ísť späť do labáku.
2x13 Danny po ceste domov nájde mŕtveho muža. Stretáva sa s macom, ktorý sa vracia z policajnej párty. Chvíľku na to prichádza Lindsay v tmavomodrých šatách. Danny premýšľa, či aj ona bola na párty. Vyvedie ho z omylu - bola v opere.
Neskôr pri vyšetrovaní vraždy sa priateľka obete na Dannyho usmeje. Vtom zaregistruje Lindsayin varovný (alebo žiarlivý) pohľad. Keď priateľka obete uteká, Lindsay sa ju snaží zastaviť, čo sa jej podarí - Danny jej vystrúha kompliment.
2x14 Vyšetrujú spoločne prípad, keď sa tam zjaví Mac a Danny si z neho uťahuje. Lindsay sa to však nezdá práve najvtipnejšie,na čo jej Danny oponuje, že nepozná Maca tak dobre ako on.
Na konci sedí Linsay sama v bare, čo Danny berie ako príležitosť na rande. Keď si k nej prisadne, Lindsay ukáže na javisko, na ktorom je Mac hrajúci na gitare.
Povie Dannymu, že možno svojho šéfa nepozná tak dobre,ako si myslí - s čím Danny len ticho súhlasí.
2x15 Nič extra,len na konci spolu večerajú
2x16 Hoci pracujú na rozdielnych prípadoch, Lindsay ho požiada o pomoc. Na oplátku by ho rada pozvala na večeru, čo dodá Dannymu odvahu,aby ju pozval a večeru.
2x18 Celkom zaujímavý rozhovor, ktorého témou bol sex po telefóne. čoho sa Danny chytil. Keď ju však chce zbaliť, Lindsay len prevráti oči a vysvetlí mu, že jej obeť ho praktizovala možno s dvadsiatimi mužmi.
2x19 V tejto epizóde Lindsay prekvapí svojimi znalosťami o futbale. Danny je povie, že j t o nebezpečné a že by sa mali zobrať (!).
2x22 Pracujú na prípade, v ktorom je obeťou dievča z Montany. Keď študuje Sidove poznatky, spýta sa ho, či ju Danny volá Montana kvôli futbalu. Jeho odpoveďou je, že je to tak preto,lebo má o ňu záujem. Lindsay sa usmeje a začervená sa.
Emočne sa vloží do prípadu a keď vraha chytia a pošlú za mreže, necí ti sa oddýchnutá. Mac jej povie, že podľa Dannyho si viedla dobre. Potom Londsay odíde za vrahom a chce z neho dostať prečo ju zabil - no nedostane odpoveď.
2x23 Dannyho bývalá kolegyňa Aiden Burn je obeťou vraždy, keď vyšetruje na vlastnú päsť. Lindsay sa od Stelly dozvedá, že danny o nej často hovoril a že si boli blízki.

Season 3

3x02 Odhalenie skutočných citov Dannyho voči Lindsay:
Keď tri dievčatá v štýle Holy Golightly ukradnú šperky, ich životy sa dostávajú do nebezpečenstva pretože ukradli krvavé diamanty. Potom,ako jednu z nich zastrelia a ďalšiu držia ko rukojemníčku,je čas zachrániť poslednú. Keď prichádza pred bytovú oblasť, kde má predať diamanty ju zatknú. Začne kričať,že ak ich nedoručí,môžu ju zastreliť. Lindsay sa rozhodne, že bude to ona, kto doručí diamanty. Danny s tým však nesúhlasí, no ona ho nepočúva. Vstupuzje do budovy a zastane pred dverami bytu,kde sa odohráva výmena. V taške má plynovú bombu a kerď zistí, že je odhalená, spustí ju dole. Začne unikať dym a vtedy do bytu vtrhnú ostatní z tímu, ktorí počúvali dole v aute.
Dannyho zaujíma iba jedna vec - kde je Lindsay. Začujej ju v volať v hmle a tak jej príde na pomoc. Keď ju nájde, objíme ju a ona si vyčerpane položí hlavu na jeho rameno.
3x03 Vzťsh medzi nimi trocha ochladol. Zo zaačiatku sa spolu síce nbavia, no len dovtedy, kým je pri nich niekto pri nich. Danny sa snaží pochopiť, prečo sa k nemu tak Lindsay správa - vidíme v jeho spomienkach ako ju čakal v reštaurácii, ale neprišla tam. Pozve ju na obed, no ona zmení tému a odchádza preč. Danny na ňu volá a snaží sa ju zastaviť, no ona sa za seba neobzrie.. Po vyriešení prípadu Lindsay odchádza až kým ju Danny konečne nedobehne. Chce vedieť, ptrečo sa takto správa, keď vie, že niečo medzi nimi je. Keď mu neodpovedá, začne sa báť, že neíti to, čo on. Lindsay mu však povie, že ho má síce veľmi rada, no nemôže mať s ním vzťah. Danny začne kričať a ona mu povie, že je tu niečo, čoho sa nevie zbaviť a že potrebuje byť teraz sama.
Keď odchádza preč, Danny ešte za ňou stihne zakričať:
"Ak je tu niečo, o čom by som mal vedieť, len mi to povedz,OK?"
Lindsay sa neotočí,necháva ho tam stáť...
3x05 Pracujú znova na spoločnom prípade vraždy diavčaťa z klanu Suicide Grils. Hoci spolupracujú, ide len o vyriešenie prípadu. Keď ju poprosí,aby si pohovorila s matkou zavraždenej, spýta sa ho, prečo práve ona. Danny to zoberie nakoniec za ňu, no počas rozhovoru mu matka vytne facku, čo Lindsay rozhodí ešte viac. Je jej ľúto, že po ňom kričala,ale obáva sa tej veci z minulosti, o ktorej ešte stále nevieme. Danny sa rozhodne znova porozprávať sa s matkou a dať jej pásku, ktorú jej zanechala dcéra. Lindsay mu ju vyoberie so slovami, že teraz je na rade ona.
3x10 Nič mimoriadne - pracujú na rozdielnych prípadoch, no keď Lindsay uštipne had, Danny sa pýta Maca, ako je na tom.
3x12 Nič o Dantane - odhalenie Lindsayinej minulosti -svedok brutálnej vraždy
3x14 Lindsay informuje Maca, že odchádza do Montany kvôli svedectvu na súde v prípade vraždy jej priateliek. Rozlúči sa s každým, ale nedokáže povedať Dannymu, že odchádza, tak mu u Sheldona nechá pohľadnicu, na ktorej stojí tento odkaz:

Danny, nemám rada rozlúčky - ani dlhé,ani krátke.
Ale Montana volá a kravy vedia, kam majú ísť.
MUU
Skoro sa uvidíme
Montana

Na druhej strane pohľadnice je dopísané "Si v mojich myšlienkach". Toto vyčarí Dannymu úsmev na tvári. Avšak skôr ako ju nájde, Lindsay už sedí v taxíku a pozoruje ho ako ide do práce. Keď sa za ním zatvoria dvere, usmeje sa a povie vodičovi,aby išiel.
3x18 Čo Lindsay zmizla, Danny radšej tvrdo pracuje. Keď sa obzrie, vidí na chodbe Lindsay a usmeje sa na ňu. Po chvíli si však uvedomí, že je to laborantka z labáku. Mac ho nakoniec pošle domov. Keď vojde do bytyňu, povie si "Choď za svojimi inštinktami" a vzápätí odchádza.
Neskôr Lindsay svedčí na súde proti vrahovi, keď niekto prjde do súdnej siene - je to Danny!
Usmeje sa naňho a jeho prítomnosť jej dodá odvahu. Nakoniec vraha odsúdia, zatiaľ čo sedia vedľa seba a Lindsay sa mu oprie o rameno. Zo súdu odchádzajú ruka v ruke.
3x24 Dantana sa konečne niekam pohla. Po dvoch rokoch striedavého flirtovania a ignorovania majú konečne rande. Ráno potom sa zobudia v Dannyho posteli - Lindsay sa mu prizná, že sa jej snívalo o tom, že sa zobudila nenašla ho tam. Danny jej odpovie, že kam by chodil,veď je tu.
Op ár hodín neskôr Lindsay zistí, že prespala nástup na svoju smenu. Keď sa chvatne balí, v kuchyni nájde od Dannyho odkaz:
Montana, nehnevaj sa,
aj keď viem, že sa trochu hneváš.
Vymenili sme si smeny. Vzal som to za teba.
Uži si svoj Snežný Deň.
D
Lindsay sa usmeje a privonia si ku kvetine, ktorú jej nechal. Chvíľku neskôr sa dozvedá, že Danny je spolu s Adamom rukojemník. Na konci sú zachránení, no Danny je ranený. Lindsay mu pomáha von z nákladiaku, v ktorom boli do sanitky ospravedlňujúc sa mu. Danny jej povie aby sa neospravedlňovala, ale povie mu,že tam mala byť ona. Danny sa na ňu len pozrie a spolu odchádzajú.

Ja viem, že to dlho trvalo,no skolila ma chrípka,tak som to hodila sem až teraz.
Katie xxx

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

Děkuju mockrát....udělalo mi to radost=))